Bezoek aan Weingut Aldinger

Bezoek aan Weingut Aldinger

Bestemming: weingut Aldinger in Duitsland. Zeer vroeg vertrokken we richting Württemberg, om Wgt. Aldinger een bezoek te brengen. Corona gooide al meermaals roet in het bezoek, nu konden we eindelijk gaan. Ik moet niemand vertellen dat we er ongelofelijk hard naar uitkijken. 

Rond de middag kwamen we aan en werden we onmiddellijk hartelijk ontvangen door Maik en Hansjörg. Het was die dag trouwens pasta-dag. Het duurde niet lang of er werd voorgesteld of we mee zouden lunchen. Dat er niet genoeg pasta was maar we in de plaats wel een groot bord plaatselijke charcuterie en venkeltoast (ongelooflijk lekker!) kregen, lieten we niet aan ons wijnhart komen.

Tijdens de rondleiding in de kelder konden we duidelijk merken dat ze heel creatief moesten zijn met de plaats die ze hebben. Weingut Aldinger zit vlak naast Stuttgart waardoor oppervlakte en ruimte ontzettend duur is. Zo laten ze de wijnen langer in de inox tank (voor de instapwijnen) en bottelen ze niet alles ineens, maar in meerdere keren. Zelfs op zo’n kleine oppervlakte zat de kelder waanzinnig goed in elkaar, er wordt duidelijk over alles nagedacht. 

Na de tour in de kelder stond de charcuterieschotel en de wijndegustatie al te wachten. 

We hebben buiten ons eigen gamma Aldinger wijnen nog superleuke ontdekkingen gedaan, die ondertussen ook aan ons gamma zijn toegevoegd (weissburgunder, ovum sauvignon blanc, …).  Aldinger heeft een ontzettend mooie stijl van wijn maken, waar ik gek van ben, niets verveeld, het glas blijft altijd boeiend. Ze zijn niet voor niets uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar 2020 en 5 druiven op 5 in Gault Millau.

Na de degustatie nam Hansjörg ons nog mee naar enkele wijngaarden van hen. Van het stadse gevoel plots naar alle rust in de wijngaarden, met op de achtergrond het mooie Stuttgart. De wijngaarden liggen immers maar op 5 minuten rijden van het centrum.

De eerste wijngaard die we bezochten was Lämmler, nadien zijn we naar Gips gereden.

De Gips wijngaard is als geen ander verbonden met de familie Aldinger. Ze bezitten het gehele areaal, en daarom prijkt ook trots “Monopol” op de capsule van de wijnen van deze wijngaard. Deze oude steengroeve geeft fantastische wijnen. Nadien was het snel doorrijden, want ons volgend bezoek stond ingepland en we hadden geen tijd te verliezen.

Wgt. Aldinger: we zijn trots om jullie wijnen te mogen schenken en verkopen.
_ Leen

Lees verder